loader image

Τι είναι τα συστήματα σκίασης και πώς μας προστατεύουν

Ιούλ 5, 2024

Καθώς η ανάγκη για προστασία από τον ήλιο και τη δημιουργία ευχάριστων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων αυξάνεται, τα συστήματα σκίασης αναδεικνύονται ως βασικά εργαλεία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Πέρα από την προστασία από τον ήλιο, αυτά τα συστήματα δημιουργούν ευχάριστα και λειτουργικά περιβάλλοντα, προσφέροντας την απαραίτητη άνεση και προστασία σε κάθε χώρο.

Τι είναι τα συστήματα σκίασης

Τα συστήματα σκίασης είναι δομές σχεδιασμένες για να μειώνουν την έκθεση στον ήλιο και να βελτιώνουν την άνεση τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Αυτά τα συστήματα περιλαμβάνουν τέντες, περσίδες, πέργκολες και διάφορες άλλες λύσεις που προστατεύουν από την υπεριώδη ακτινοβολία και τη θερμότητα. Εκτός από την προστασία, προσφέρουν αισθητική βελτίωση και μπορούν να αυξήσουν την αξία ενός ακινήτου, δημιουργώντας ευχάριστους και λειτουργικούς χώρους.

Υλικά σκίασης

Η επιλογή των υλικών σκίασης είναι καθοριστική για την αποτελεσματικότητα και την ανθεκτικότητα του συστήματος. Στην NYFAN, χρησιμοποιούμε υλικά υψηλής ποιότητας όπως το PVC και τα ακρυλικά υφάσματα για τη δημιουργία ανθεκτικών και αποδοτικών λύσεων σκίασης. Τα υλικά αυτά είναι ανθεκτικά στην ηλιακή ακτινοβολία, το νερό και άλλες περιβαλλοντικές συνθήκες, εξασφαλίζοντας μακροχρόνια προστασία και απόδοση.

Τα πιο συνηθισμένα υλικά που χρησιμοποιούμε είναι:

Πολυεστερικά υφάσματα σκίασης με επίστρωση:

Τα πολυεστερικά υφάσματα σκίασης με επίστρωση είναι η ιδανική επιλογή για εξωτερικές εφαρμογές χάρη στην εξαιρετική ανθεκτικότητά τους στις καιρικές συνθήκες και την ευκολία στη συντήρηση. Αυτά τα υφάσματα είναι ελαφριά, ανθεκτικά στη διάβρωση και προσφέρουν υψηλή αντίσταση στην υγρασία και την ακτινοβολία UV. Έχουν τη μοναδική ικανότητα να διατηρούν το χρώμα τους για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ μετά από τέντωμα επανέρχονται στις αρχικές τους διαστάσεις. Με 100% αδιαβροχία και δείκτη προστασίας UV 50+, τα πολυεστερικά υφάσματα είναι ιδανικά για χρήση σε τέντες, προσφέροντας μακροχρόνια προστασία και αισθητική σε σπίτια και εξωτερικούς χώρους καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Το TenCate® δεν είναι απλά ένα συνηθισμένο πολυεστερικό τεντόπανο. Είναι ένα ύφασμα που συνδυάζει 300 χρόνια εμπειρίας και καινοτομίας. Με την τεχνογνωσία και το πάθος για τις νέες τεχνολογίες και τη χημεία, η TenCate® έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην αγορά.

Ακρυλικά υφάσματα σκίασης:

Τα ακρυλικά υφάσματα σκίασης, με την πολυετή παρουσία τους στον τομέα των εξωτερικών εφαρμογών σκίασης, αποτελούν την ιδανική επιλογή για εξωτερικές εφαρμογές. Τα ακρυλικά νήματα υψηλής ποιότητας είναι βαμμένα στη μάζα, εξασφαλίζοντας ανεξίτηλα χρώματα που διαρκούν καθ’ όλη τη διάρκεια ζωής του υφάσματος. Παρόλο που είναι ελαφρύτερα από τα πολυεστερικά, προσφέρουν ισοδύναμη ανθεκτικότητα στο τέντωμα και τα σκισίματα. Διατίθενται σε 100% αδιάβροχες ποιότητες και προσφέρουν μια τεράστια χρωματική παλέτα, καθιστώντας τα ιδανικά για συστήματα τεντών όπου απαιτείται ένα κομψό ύφασμα με έντονα χρώματα και υψηλή αντοχή στον χρόνο. Επιπλέον, προσφέρουν εξαιρετική αντοχή στην ηλιακή ακτινοβολία και τις καιρικές συνθήκες.

Τα ακρυλικά υφάσματα τέντας Tempotest® ξεχωρίζουν για την ικανότητά τους να ενσωματώνονται άψογα σε κάθε εξωτερικό χώρο, παρέχοντας υψηλή προστασία και προσθέτοντας μια πινελιά κομψότητας και χρώματος. Η Tempotest® είναι η μεγαλύτερη συλλογή υφασμάτων για τέντες, κατάλληλη για κάθε για κάθε ανάγκη και προτίμηση.

Υφάσματα σκίασης PVC:

Τα υφάσματα PVC είναι πλαστικά υφάσματα με εξαιρετική αντοχή στις καιρικές συνθήκες και τη βροχή. Ανήκουν στα πιο βαριά υφάσματα σκίασης που διατίθενται, και η παχιά τους επίστρωση εξασφαλίζει 100% αδιαβροχοποίηση.

Παρόλο που έχουν πιο πλαστική αίσθηση σε σύγκριση με άλλα υλικά, χρησιμοποιούνται ευρέως σε σταθερές κατασκευές και τεντοπέργκολες.

Συχνά διατίθενται σε έκδοση Black-Out για μέγιστη προστασία από τον ήλιο.

Το Black-Out PVC 850gr προσφέρει πλήρη αδιαφάνεια, αποκλείοντας το φως και δημιουργώντας ιδανική σκιά, ακόμη και στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Αυτά τα υφάσματα είναι ιδανικά για όσους αναζητούν ανθεκτικές και αποτελεσματικές λύσεις σκίασης σε εξωτερικούς χώρους.

Διάτρητα υφάσματα σκίασης PVC Screen:

Τα διάτρητα υφάσματα σκίασης PVC έχουν γίνει εξαιρετικά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια λόγω των πολλών πλεονεκτημάτων τους.

Η αραιή ύφανσή τους επιτρέπει τη σκίαση από τον ήλιο χωρίς να εμποδίζεται η θέα, προσφέροντας δροσιά και διατηρώντας το φυσικό φως.

Επιπλέον, παρέχουν προστασία από αδιάκριτες ματιές, καθώς από μακρινή απόσταση δεν επιτρέπουν την ορατότητα προς το εσωτερικό.

Το Screen PVC 500gr είναι ανθεκτικό και ιδανικό για τη δημιουργία σκιάς, παρέχοντας εξαιρετική προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.

Διάφανη ζελατίνα από PVC:

Η διάφανη ζελατίνα PVC είναι ένα υλικό που δεν δημιουργεί σκιά, ωστόσο, διαθέτει ειδική τεχνολογία που φιλτράρει τις ακτίνες του ήλιου, προσφέροντας μερική προστασία από την UV ακτινοβολία.

Είναι εξαιρετικά ανθεκτική στον αέρα, τόσο στο σκίσιμο όσο και στο τέντωμα, σε σύγκριση με τα τεντόπανα, και είναι εντελώς αδιαπέραστη από τη βροχή. Χρησιμοποιείται κυρίως σε εφαρμογές όπου απαιτείται η προστασία από έντονους ανέμους και βροχές, ιδιαίτερα τον χειμώνα. Αυτή η προστασία εμποδίζει τους ανέμους να πλήξουν τα κουφώματα, συμβάλλοντας στη διατήρηση μιας πιο άνετης θερμοκρασίας στον εσωτερικό χώρο.

Οι Ιαπωνικές ζελατίνες PVC Achilles είναι παγκοσμίως οι κορυφαίες ζελατίνες κάλυψης εξωτερικών χώρων. Είναι ιδανικές για επιπλέον εφαρμογές, όπως παράθυρα σκαφών ή κάλυψη μεγάλων επιφανειών, προσφέροντας υψηλή ποιότητα και ανθεκτικότητα.

Μέταλλο και ξύλο:

Χρησιμοποιούνται κυρίως σε πέργκολες και σταθερές κατασκευές, προσφέροντας αντοχή και αισθητική.

Οι μεταλλικές κατασκευές είναι συνήθως από αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα, υλικά που είναι ανθεκτικά στη διάβρωση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Το ξύλο, από την άλλη πλευρά, προσφέρει φυσική αισθητική και μπορεί να επεξεργαστεί με ειδικές επιστρώσεις για να αυξηθεί η ανθεκτικότητά του στις καιρικές συνθήκες και στη φθορά από την ηλιακή ακτινοβολία.

Οι ξύλινες κατασκευές προσθέτουν μια ζεστή και φιλόξενη αίσθηση στον χώρο, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν υψηλή αντοχή και λειτουργικότητα.

Κατασκευές σκίασης

Οι κατασκευές σκίασης περιλαμβάνουν την τοποθέτηση και την εγκατάσταση των συστημάτων σκίασης στον εξωτερικό χώρο. Αυτές οι κατασκευές μπορεί να είναι μόνιμες ή κινητές, επιτρέποντας την προσαρμογή ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χώρου. Οι επαγγελματικές εγκαταστάσεις εξασφαλίζουν τη σωστή τοποθέτηση και τη μέγιστη απόδοση των υλικών σκίασης.

Πώς μας προστατεύουν τα συστήματα σκίασης

  1. Προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία: Τα συστήματα σκίασης μειώνουν την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV), η οποία μπορεί να προκαλέσει δερματικά προβλήματα και να φθείρει τα υλικά των εξωτερικών χώρων.
  2. Μείωση θερμοκρασίας: Οι τέντες και τα τεντόπανα δημιουργούν σκιά, συμβάλλοντας στη μείωση της θερμοκρασίας στους εξωτερικούς χώρους, καθιστώντας τους πιο άνετους κατά τους θερμούς μήνες.
  3. Εξοικονόμηση ενέργειας: Η χρήση σκίασης μειώνει την ανάγκη για κλιματισμό, καθώς οι εσωτερικοί χώροι παραμένουν πιο δροσεροί, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση ενέργειας.
  4. Αισθητική βελτίωση: Τα συστήματα σκίασης ενσωματώνονται αρμονικά στον περιβάλλοντα χώρο, προσθέτοντας αισθητική αξία και δημιουργώντας πιο ελκυστικούς χώρους.
  5. Προστασία επίπλων: Η σκίαση προστατεύει τα εξωτερικά έπιπλα και άλλες εγκαταστάσεις από την φθορά λόγω της έκθεσης στον ήλιο, αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής τους.

Με τη σωστή επιλογή συστημάτων σκίασης, δημιουργούμε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα που προσφέρει άνεση και χαλάρωση, επιτρέποντάς μας να απολαμβάνουμε τον εξωτερικό χώρο ανά πάσα στιγμή της ημέρας. Επιπλέον, η κατάλληλη σκίαση μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης, διατηρώντας το εσωτερικό του χώρου δροσερό και μειώνοντας την ανάγκη για κλιματισμό. Έτσι μπορούμε να απολαμβάνουμε όλους τους χώρους με ασφάλεια και άνεση, ενώ παράλληλα προσθέτουμε μια αισθητική αναβάθμιση στον χώρο μας.

Ανακαλύψτε τις ιδανικές λύσεις για τον χώρο σας και επωφεληθείτε από τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρουν τα συστήματα σκίασης της NYFAN!

Επικοινωνήστε μαζί μας

και επιλέξτε τεντόπανα που διακρίνονται για την αξεπέραστη ποιότητά τους

Pin It on Pinterest